• Külföld
Faktor

Szíria hozzájárult segélykonvojok indításához az ostromlott területekre

Szíria beleegyezett, hogy segélykonvojok induljanak hét, ostrom alatt álló területre Szíriában, a szállítmányokat indulása napokon belül várható.

Vanessa Huguenin, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló irodájának (OCHA) szóvivője azt mondta: "A szíriai kormány hét ostromlott területhez enged hozzáférést. A humanitárius ügynökségek és partnerek konvojokat készítenek fel, hogy elindulhassanak ezekre a területekre minél hamarább az elkövetkező napokban".

Farhan Haq ENSZ-szóvivő azt mondta, a felkelők által ostromlott Fúa és Kefraja észak-szíriai síita településekre, a damaszkuszi régióban található és a hadsereg által körbevett Madája és Zabadáni, valamint Mudamija, Deir-ez-Zór és Kfar Batna városokba küldik a szállítmányokat.

Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja Valíd Moallem szíriai külügyminiszterrel egyeztetett Damaszkuszban a genfi béketárgyalások folytatásáról, és a humanitárius segélyszervezetek eljutásáról az ostromlott területekhez - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A különmegbízott azt mondta, az ENSZ szerdán megpróbál egy humanitárius segélyszállítmányt eljuttatni az ostromlott szíriai települések lakóinak. Ezzel a világszervezet azt is ellenőrzi, hogy a háborúban szemben álló feleknek ténylegesen szándékukban áll-e lehetőséget biztosítani a humanitárius segítségnyújtásra.

    Top 16