• Külföld
Faktor

Szülőkórházat bombáztak, betegek és ápolók haltak meg

Nagyjából 300 ezer lázadó ragadt a szíriai Aleppóban, mert a várost intenzíven bombázzák. A légicsapásokban egy szülőkórházat is találat ért, de egy másik tartományban. Több civil is meghalt.

Az aktivisták szerint 28 civil halt bele az Egyesült Államok vezette koalíció légi támadásaiba egy észak-szíriai faluban. Az Egyesült Államok megerősítette, hogy Manbij városának közelében bombáztak csütörtökön, de a civil áldozatok ügyében még vizsgálat folyik.

A Save the Children nevű alapítvány közleménye szerint pedig egy szülőkórházat is bombatalálat ért Idlib tartományban. A jelentések szerint az áldozatok között betegek és kórházi dolgozók is vannak, de a részletekről még nem lehet semmit tudni.

Május végén is bombázták Idlibet. Forrás: Europress - Getty Images

Május végén is bombázták Idlibet. Forrás: Europress - Getty Images

Oroszország, a szíriai kormány szövetségese csütörtökön három humanitárius folyosót nyitott meg Aleppónál a civilek és fegyvertelen felkelők számára, hogy el tudják őket látni. Egy folyosót pedig a fegyveres felkelőknek hoztak létre. Ezt a lépést az ENSZ, az Egyesült Államok és a segélyszervezetek is üdvözölték.

A civilek, akik a menekülést választják, saját maguk döntenek a távozás mellett, nem a segélyszervezetek nyomására indulnak el – írja a BBC.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu azt mondta, hogy a három folyosón a civilek és fegyvertelen harcosok orvosi állomásokat találnak és élelmiszersegélyeket kaphatnak. A negyedik folyosó Castello Road felé vezet.

Az ENSZ korábban azzal számol, hogy az ostromlott Aleppo augusztus közepére kifogy az élelmiszerekből, és az orvosi berendezésekből is.

Kommentek:

Top 0