• Külföld
Faktor

Előadás közben halt meg a példakép, erős fájdalmat érzett

Az énekes rajongói előtt esett össze. Próbálták újraéleszteni, de hiába.

Koncert közben halt meg egy fiatal ukrán bluesénekes, az Ivan Blues & Friends együttes ünnepelt szólistája. A 33 éves Ivan Gyenyiszenko, művésznevén Ivan Blues utolsó dala után esett össze a színpadon az Augusztusi Blues nevű nemzetközi zenei fesztiválon az észtországi Haapsalu városban hétvégén.

A mellében érzett heves fájdalom ellenére utolsó számát nagy erőfeszítéssel még befejezte, de aztán eszméletlenül omlott a padlóra. Egy konferanszié a színpadról kérte a közönség soraiban esetleg helyet foglaló orvosok segítségét.

A zenészt szívmasszázzsal fél órán át próbálták újraéleszteni, de hiába - írja az MTI. A szervezők szerint szívinfarktusban halt meg.    Az agyalapimirigy-daganatban szenvedő énekest nemcsak zenei tehetsége miatt szerették és csodálták Ukrajnában, hanem a lelki erő és a bátorság szimbólumaként is ünnepelték.     Betegsége ellenére Gyeniszenko megőrizte pozitív hozzáállását a dolgokhoz. Keményen dolgozott karrierjén, és végül befutott zenész, színész és képzőművész lett. Sok rajongója akadt az ukrán hírességek és politikusok körében is.

Kommentek:

Top 0