• Politika
Faktor

Szimpátiatüntetés a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mellett

A pedagógusok tiltakozásának egyik ismert arca, Pukli István mellett rendeztek tüntetést ma délután a gimnázium zuglói épülete előtt. Az egyik felszólaló szerint azért tüntettek, hogy a diákoknak és a pedagógusoknak legyen közös jövőjük Magyarországon.

A nap folyamán - szolidaritásuk jeleként - sokan fehér virágot helyeztek el a gimnázium kerítésénél.

A nap folyamán - szolidaritásuk jeleként - sokan fehér virágot helyeztek el a gimnázium kerítésénél.

Puklitól a Klik tankerületi vezetője egy „közérdekű bejelentés” nyomán kért be iratokat kedden, aznapi határidővel. A tankerületi vezető arra volt kíváncsi, milyen körülmények között mentek el két hete az iskola tanárai Miskolcra tüntetni, és hogyan tájékoztatták a szülőket a Herman Ottó Gimnáziumot támogató nyílt levelükről. Pukli szerdán arról beszélt, szerinte a levelet azért kaphatta, mert „kihúzta a gyufát”.

A demonstráción felolvasták Pilz Olivér, a tiltakozást elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsa elnökének üzenetét: ebben támogatásáról biztosította Pukli Istvánt. A tömeg azt skandálta, hogy "Nem félünk!" – tudósít az MTI.

A tüntetés a gimnázium épülete előtt (Fotó: MTI - Bruzák Noémi).

A tüntetés a gimnázium épülete előtt (Fotó: MTI - Bruzák Noémi).

Kálovics Enikő, a Független Diákparlament képviselője és szóvivője, a tüntetés szervezője azt mondta, azért küzdenek, hogy a diákoknak és a pedagógusoknak legyen közös jövőjük Magyarországon. Kálovics arra kérte a szülőket, hogy – a Facebookon szerveződő tiltakozáshoz csatlakozva – ne engedjék iskolába gyerekeiket február 29-én.

A tüntetésen a Párbeszéd Magyarországért (PM) tájékoztatása szerint részt vett a párt társelnöke és országgyűlési képviselője, Szabó Tímea, Karácsony Gergely, a PM társelnöke és Zugló polgármestere, valamint Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere is.

Pukli István nem szólalt fel, csak a gimnázium lépcsőjére ment ki (Fotó: MTI - Bruzák Noémi).

Pukli István nem szólalt fel, csak a gimnázium lépcsőjére ment ki (Fotó: MTI - Bruzák Noémi).

Pukli István ügyéről Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője is beszélt pénteki sajtótájékoztatóján: Tóbiás szerint Puklit a kormányoldal korábbi MSZP-tagságával próbálja lejáratni – írja az MTI. Tóbiás azt mondta, hogy nincs személyes közeledés pártja és az iskolaigazgató között, de visszavárja őt az MSZP-be: „Nagyon sajnálom, hogy elment, (…) és nagyon örülnék, ha visszajönne".

Ahogyan azt tegnap a Faktor is megírta, Pukli 1997 nyarán lett az Ifjú Szocialisták Mozgalmának tagja, még abban az évben megalakította társaival a mozgalom szekszárdi alapszervezetét, és tagja lett az MSZP-nek is. Pukli 2007-ig volt a párt tagja, kilépésének oka elmondása szerint Gyurcsány Ferenc volt. Pukli egyébként dolgozott annak a Perfekt Rt. nevű, OKJ-s képzésekkel és továbbképzésekkel foglalkozó cégnek, amely 2002-ig Gyurcsány Ferenc tulajdonában állt.

Top 0