• Politika
Faktor

Szijjártó: a magyarok több adót fizetnek a briteknek, mint amennyi a szociális juttatásuk

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, a Nagy-Britanniában dolgozó 55 ezer magyar többet fizet be a helyi adórendszerbe, mint amennyi szociális juttatásban részesülnek.

A miniszter brit statisztikai adatokra hivatkozva beszélt az adókról a Skynews tévének nyilatkozva. Azt is mondta, ha Nagy-Britanniának megengednék, hogy korlátozza az uniós állampolgárok szociális ellátását, az komoly kérdéseket vetne fel azzal kapcsolatban, vajon az Európai Unió többi nagy tagállama nem akarná-e követni a példáját.

Fotó: Europress / Kisbenedek Attila - AFP

Fotó: Europress / Kisbenedek Attila - AFP

Mint fogalmazott: "Tiszteletben tartjuk minden ország jogát ahhoz, hogy csökkentse a visszaélés lehetőségét szociális rendszerével. De a diszkriminatív szabályozás elfogadhatatlan a számunkra".

EZT IS AJÁNLJUK:

    A miniszter azt is mondta, a visegrádi országok a jövő héten közös álláspontot alakítanak ki a kérdéssel kapcsolatban, és szerinte a szociális kérdésekről óvatosan kell tárgyalni - írja az MTI.

    Szijjártó az EU-tagságról megrendezendő brit népszavazással kapcsolatban azt mondta, Nagy-Britannia nélkül az Európai Unió sokkal gyengébb lenne. Magyarország egyetért Nagy-Britanniával abban, hogy az erős unió csakis erős tagállamokra épülhet.

    Top 16