• Politika
Faktor

Szijjártó: a brüsszeli terrortámadás Európa ellen irányult

Szijjártó Péter jogosnak nevezte, ha az uniós tagországok fenntartják a terrorkészültséget, hogy az ilyen és ehhez hasonló események megelőzhetők legyenek. Kijelentette: a magyar kormány a védelmi készültséget mindaddig fenntartja, amíg a magyar emberek biztonsága érdekében szükség van rá.

A miniszter szerint a terrorfenyegetettség még soha ilyen mértékű nem volt Európában, a naponta ezrével, ellenőrizetlenül érkező bevándorlók egyértelműen növelik a fenyegetettséget, rontják a közbiztonságot.

Szijjártó Péter egy korábbi sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI

Szijjártó Péter egy korábbi sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI

Szijjártó Péter elmondta, hogy a korábbi bevándorlók integrációjára vonatkozó törekvések nem vezettek eredményre, hiszen bizonyos országokban párhuzamos társadalmak alakultak ki. A bevándorlók és leszármazottaik nem lettek szerves részei az adott társadalmaknak, ami szintén veszélyt rejt magában.

Szijjártó Péter a kerítésépítésről közölte: a török-uniós megállapodás után, illetve a nyugat-balkáni tranzitországok magatartásának változásával a migrációs útvonalak várhatóan más irányokat vesznek. Jelezte, hogy Magyarország készen áll újabb fizikai akadályok létrehozására, a román határon az előkészületek meg is történtek erre.

Top 0