• Külföld
Faktor

Kegyetlenül le fogják mészárolni a drónvadász tigriseket

A róluk készült videó bejárta az internetet, a kamerás drónokra vadászó szibériai tigrisekre mégis rettenetes sors vár - persze nem azért, mert tönkretettek egy drónt.

Az állatok egy kínai vadasparkban laknak, de a hely nem biztonságos számukra. John R. Platt tudományos újságíró utánajárt, hogy hol készült a felvétel. Az északkelet-kínai Harbin Szibériai Tigris Park, mint kiderült, nem természetvédelmi terület, nem vadállatfitnesz, és nem állatkert.

A tigrisfarm a nagymacskákat védő Big Cat Rescue adatai szerint gyakran működik állatkertként is. A turisták buszokkal érkeznek, hogy megnézzék a ragadozókat. A Harbin Park azonban kereskedelemmel is foglalkozik: tigriscsontot, tigrishúst, tigrisprémet, és egy speciális főzetet, úgynevezett csontbort árulnak.

A környéken megfordult újságírók szerint az állatok siralmas állapotban vannak, a kereskedők pedig szabadon árulják a csontbort, holott ezt 1993-ban betiltották.

Kínában körülbelül 200 tigrisfarm van, a vadon élő szibériai tigrisek száma pedig kevesebb, mint húsz. A Harbin Parkban körülbelül 800 tigris él - írja az Index.

Kommentek:

Top 0