• Külföld
Faktor

Éjjel tűntek el a gyerekek, a kutyáik teste mentette meg őket

Egy erdőben tévedtek el, és tüzet sem tudtak gyújtani, ám az állatok testének melege segített rajtuk.

Két 11 éves fiú, Ivan Ustinov és Evgeny Luchnikov a kutyáikat sétáltatták az erdőben, amikor az állatok megláttak egy mókust és üldözni kezdték. A gyerekek a kutyák után rohantak, és így elvesztették az irányérzéküket, majd eltévedtek az egyik Szverdlovszki erdőben - írja a Siberian Times-ra hivatkozva a Bors. Miután a fiúk nem tértek vissza, a szülők értesítették a rendőrséget, akik azonnal keresést indítottak, tekintve, hogy a hőmérséklet mínusz 6 fok volt, amely egyébként a környéken szokatlanul enyhének számít.

Rengeteg önkéntes indult el, hogy még az éjjel beállta előtt megtalálják a fiúkat, de sajnos nem sikerült az előtt a nyomukra bukkanni, hogy lement a nap. A 200 ember nem adta fel, másnap reggel meg is találták azt a helyet, ahol a gyerekek az éjszakát töltötték. Végül egy helikopterpilóta felfedezte a kutyákkal vándorló gyerekeket az erdőben. Rögtön értesítette a földi keresőcsapatot, de addig is csokoládét dobott le nekik, illetve kérte, hogy maradjanak a helyszínen.

Végül autóval mentek a gyerekekért, akiknek a lábukon fagyási sebek voltak, de mint kiderült, sokkal rosszabbul is járhattak volna, ha az állatok éjszaka nem melegítik őket. A mentésvezető azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a gyerekek nem tudtak éjjel tűzet gyújtani, mert nem volt náluk semmi, amivel erre képesek lettek volna, viszont az állatok testmelegének köszönhetően nem fagytak halálra.

“A fiúk felváltva aludtak, hogy egyikük se aludjon el örökre” - tette hozzá a mentésvezető.

Kommentek:

Top 0