• Sport
Faktor

Szexvideós zsarolás: Benzema nem játszhat

Zinedine Zidane vezetőedző szerint Karim Benzema, a Real Madrid labdarúgója rendkívül zaklatott, amiért nem lehet ott a nyári Európa-bajnokságon, amelyet hazájukban, Franciaországban rendeznek.

A francia szövetség szerdán jelezte:  Noel Le Graet elnök és Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, Benzema a szexvideós zsarolási ügy miatt nem lehet tagja a válogatottnak a kontinenstornán.

Zidane azt mondta, hogy a 28 éves csatár pályafutása során az idei az egyetlen nagy nemzetközi torna, amelyen hazai pályán szerepelhetne. A francia válogatott egykori csapatkapitánya nem kommentálta a szövetség döntését, azt viszont elárulta, hogy Benzema rendkívül csalódott és zaklatott, mert mindenképpen kerettag akart lenni.

Mindannyian tudjuk, milyen játékos, és mit tudna hozzátenni a csapat teljesítményéhez

- jegyezte meg Zidane, aki 1998-ban kulcsembere volt a Párizsban világbajnoki címet szerző francia válogatottnak.

Benzema ellen november óta folyik eljárás. Azzal vádolják, hogy bűntárs volt az Olympique Lyonban játszó Mathieu Valbuena megzsarolásában, és közvetített a felek között. Ha a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, akár öt év börtönt is kaphat.

Márciusban még úgy tűnt, a Real-csatár egy lépéssel közelebb került az Eb-szerepléshez, mert akkor feloldották az ellene korábban elrendelt bírósági felügyeletet.

A nemzeti színekben 27 gólt szerző támadó a második nagy tornát hagyja ki pályafutása során, miután nem hívták be a 2010-es világbajnoki keretbe.

Top 0