• Sport
Faktor

Szexvideo-botrány: Benzema mellett egy másik francia sztárfocista is zsarolhatott

Először beszélt a nyilvánosság előtt Mathieu Valbuena, akit szexvideóval zsaroltak meg. A francia játékos megerősítette, hogy Karim Benzema volt a közvetítő közte és Benzema gyerekkori barátja, a bűnözővé lett Karim Zenati között. A Le Monde-nak adott interjújában pedig előkerült egy újabb sztár neve.

Fotó: Europress - Bertrand Guay/AFP

Fotó: Europress - Bertrand Guay/AFP

Valbuena az interjú elején arról mesél, hogy Benzema a pénzről konkrétan soha nem beszélt, agresszív sem volt, csak szerette volna, ha találkozik a barátjával. Vagyis indirekt módon pénzt követelt tőle, állítja Valbuena. Miután az egész ügy bekerült a médiába, Benzema kétségbeesetten felhívta Valbuenát, aki először próbálta megnyugtatni őt, mondván, hogy semmit nem tett, később viszont már keményebben fogalmazott Benzemával kapcsolatban:

Nagyot csalódtam benne, talán több is ez, mint csalódás, amit vele kapcsolatban érzek. Úgy néz ki, hogy egyáltalán nem tisztel engem. Azt hittem, jól ismerem, de most úgy érzem, hogy hülyének nézett. Sokan akartak ártani nekem, de mindig túlléptem rajtuk. Nem tudom védeni a védhetetlent. Még a legrosszabb ellenségemmel sem bánnék így. Amikor ez az egész kiderült, el sem tudtam képzelni, hogy Benzemának ehhez köze van. Úgy tűnik, hogy mégsem volt annyira őszinte közöttünk a kapcsolat.

Az interjú közben kiderült, hogy a nyomozás során Samir Nasri neve is belekeveredett az ügybe, állítólag neki is közvetítő szerepe volt a zsarolók és Valbuena között, aki csak annyit mondott, hogy most már semmin sem lepődne meg. Nasri azonnal tagadta ezt:

A foci világában mindenki hallott erről az ügyről. Nekem semmi közöm hozzá, nem akarok más emberek szerencsétlenségéből pénzhez jutni.

Benzema, aki már elismerte, hogy volt szerepe az ügyben, nagy bajban van, még börtönbe is kerülhet, ha elítélik. Ráadásul múlt hét szombaton a Barcelona elleni vereség előtt köpött egyet a francia himnusz alatt, ami óriási felháborodást keltett. Az egyik francia képviselő azt követeli, hogy soha többet ne játszhasson a francia válogatottban.

Top 0