• Külföld
Faktor

A metrón vannak a legnagyobb veszélyben a fiatal nők

Embertelen állapotok uralkodnak a tömegközlekedési eszközökön, mindenhol szexuális zaklatók járnak egy friss francia felmérés szerint.

A szexuális ragadozók Mekkájává váltak a különböző tömegközlekedési eszközök: itt a perverzek állandóan zaklathatják a védtelen nőket.

Egy francia felmérés szerint az elmúlt két évben megközelítőleg 267 ezer ember szenvedett el valamilyen típusú szexuális zaklatást a francia metrókon, buszokon és villamosokon. Az áldozatok elsöprő többsége, 85 százaléka nő, bár egyre több férfi is nem kívánt kontaktusra panaszkodik - írja a The Local.

A bűnügyi adatokat feldolgozó ügynökség szerint az áldozatok 44 százaléka több alkalommal is került már olyan helyzetbe, hogy ismeretlenek megfogdosták, szexuális jellegű sértésekkel vagy célzásokkal bombázták, vagy más módon zaklatták utazás közben. Azonban védelemre szinte egyetlen esetben nem számíthattak, a hatóságok nem nagyon tudnak mit kezdeni a helyzettel.

A jelentés szerint Párizsban a legrosszabb a helyzet, és a 18-21 éves lányok válnak a legnagyobb eséllyel áldozattá, míg nagyjából 30 évtől felfelé drasztikusan zuhan a molesztálások száma. A nők esetében a tapogatás és a sértegetés, célzás a leggyakrabban előforduló támadás, míg a férfi áldozatok bámulásról, követésről és verbális inzultusokról számolnak be.

A válaszok alapján a szexuális ragadozók kedvenc vadászterülete a metró, itt tudják leginkább kihasználni a tömeg, a szűk helyek és a sötétség adta lehetőségeket.

Kommentek:

Top 0