• Krimi
Faktor

Szexuális zaklatás a katonaságnál: az elkövető és az áldozat is nő

Egy 25 éves őrvezetőt vádolnak azzal, hogy megpróbálta megerőszakolni az alvó katonatársát. Hannah Heslop azzal védekezik, hogy a másik lány beleegyezett a szeretkezésbe. Az ügyet a Bulfordi Katonai Bíróság tárgyalja.

Az őrvezető már azelőtt kinézte magának célpontját, mielőtt a barakkjába cipelte a lányt. Az estét kisebb, katonákból álló baráti társasággal töltötték egy szórakozóhelyen. Buli közben Hanna Heslop többször is célzott rá, hogy szívesen leszbikussá teszi a nőt, de ő csak nevetett rajta.  Mindannyian ittak a kimenőjükön, de a későbbi áldozat nagyon berúgott. A szórakozás végén az őrvezető vitte vissza a Leconfield Támaszpontra.

Forrás: Solent news/Telagraph

Forrás: Solent news/Telagraph

Innentől mindkét szereplő másként emlékezik a történetre. Heslop nekilátott, hogy kihasználja a lehetőséget „küldetésének teljesítésére”. Azt mondta a bíróságnak, hogy a szex közös megegyezésen alapult és legalább egy órát szeretkeztek. Az áldozat ezzel szemben úgy emlékezik, hogy fájdalomra ébredt az éjszaka közepén és a vádlottat a lábai között találta.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Hannah Heslop másfél évvel korábban is szerepelt az újságok címlapjain. Az akkor 24 éves nő egyike volt annak a 750 brit katonának, akit Sierra Leonéba vezényeltek, hogy segítsenek megfékezni a terjedő Ebola járványt. A járványnak akkorra már több mint 3 ezer halálos áldozata volt. Heslop a Királyi Logisztikai Hadtest tagja volt és kiképezték harctéri mentőautó vezetésre is. Korábban szolgált Cipruson és harcolt Afganisztánban is. A Manchester Evening News arról is beszámolt, hogy a nő kedvenc sportja a boksz és korábban katonai bokszoló volt.  

  Az áldozat azért ment a többiekkel bulizni, hogy barátokat szerezzen. Heslop azt kérdezgette tőle, hogy mikor üti ki magát, és amikor nagyon berúg, szokott-e emlékezni, hogy mi történik vele. Végül a nő úgy berúgott, hogy nem emlékezett, hogyan jutott vissza a laktanyába és Heslop szobájába.

  Mélyen aludt, mielőtt a fájdalom miatt hirtelen felriadt. A mellénye és a kabátja még rajta volt, de alul teljesen meztelen volt. Másodpercekig tartott, amíg rádöbbent, hogy mi történik vele. Arra nem emlékszik pontosan, hogy csak üvöltött vagy le is rúgta magáról Heslopot, de az őrvezető azonnal hátraugrott. Sokkos állapotban feküdt - írja a Telegraph. Nem tudta mi és hogyan történt vele. Heslop az ágy végén ült és azt mondta, hogy el kell mennie.  

  A hadsereg leconfieldi szállítási iskolája. Forrás: Goggle Maps

  A hadsereg leconfieldi szállítási iskolája. Forrás: Goggle Maps

  David Phillips alezredes vizsgálta ki az ügyet és nagyon katonásan beszélt a történtekről a bíróság előtt:

  Az áldozat heteroszexuális katonanő. Kijelenthetjük, hogy a vádlott a női katonákhoz vonzódik. A délután és az este folyamán a vádlott szexuálisan célba vette az áldozatot. Este előkerültek italozós játékok is, és a katonák számos fajta röviditalt ittak. A vádlott lehúzta az áldozat alsó ruházatát, de magáról semmilyen ruhát nem vett le.

  - mondta az alezredes a bíróságon. Heslop tagadja az erőszakot és a behatolást. Azt mondja, hogy mindketten akarták a szexet.

  Top 16