• Belföld
Faktor

Beszélni kell a szexről a fiatalokkal, amíg nem késő

A szülők, de sokszor az iskola is elkésik a fiatalok szexuális felvilágosításával, és sok a tévhit a fiatalok körében. Ezt Timmermann Gábor szülész, nőgyógyász mondta. Hollandiát hozta fel pozitív példának, ahol ingyen kapnak fogamzásgátló tablettát a tinik, és az óvszerért sem kell fizetni. Ennek Magyarországon is örülnének az emberek.

A szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az egyik legelterjedtebb tévhit a fiatalok körében, hogy megszakított közösüléssel biztosan elkerülhető a nem kívánt terhesség, pedig ennek a módszernek gyenge a hatékonysága.

Illusztráció

Illusztráció

Beszélt arról is, hogy megelőző programot indítottak, amelynek keretében

iskolákban hívják fel a figyelmet a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség megelőzésére.

A tapasztalat az, hogy a szülők későn beszélnek erről a fiatalokkal, és sokszor az iskolában is későn kerül szóba a szexualitás.

Timmermann Gábor azt mondta, Hollandiában az "abortuszturizmus" ellenére is kevesebb az abortusz, mint itthon, mert ott az oktatásra nagy hangsúlyt fektetnek, 18 éves lányoknak már ingyenes a fogamzásgátló tabletta, a szórakozóhelyeken pedig ingyen lehet automatából óvszerhez jutni - írta az MTI.

Kommentek:

Top 0