• Krimi
Faktor

Kitört a botrány: megerőszakolt egy diákot az egyik leggazdagabb üzletember

A férfit korábban elengedték a rendőrök, mert nem tudták bizonyítani tettét.

Szexuális erőszakkal vádolták meg Kína egyik leggazdagabb emberét, a JD.com alapítóját, Liu Csiang-tungot. A férfi egy egyetemistát kényszerített szexre egy céges vacsora után - írja a CNN.

Az eset Minneapolisban történt, Liu Csiang-tung egy üzleti doktori program egyik rendezvényén vett részt, augusztus 30-án pedig egy vacsorapartit rendezett, amelyen a pincérek szerint mindenki ingyen ihatta az alkoholt.

Másnap Liut letartóztatták szexuális erőszak gyanúja miatt, egy egyetemista ugyanis azt állította, hogy a férfi megerőszakolta. Az áldozat beszámolója szerint Liu a vacsoraparti után berángatta a nőt az autójába, ahol fogdosni kezdte, később pedig szexre kényszerítette.

A kínai milliárdost az eset után szinte rögtön szabadon engedték, akkor ugyanis nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy valóban elkövette-e a bűncselekményt. Cége közleménye szerint a férfit tévesen gyanúsították meg, az alaptalan vádakat pedig a rendőrség gyorsan tisztázta, a rendőrség viszont már akkor úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy még lesz dolguk Liuval.

Kommentek:

Top 0