• Krimi
Faktor

Börtönbe megy a kisvárdai család, akik megvédték rokonukat a pedofil mostohaapától

A családtagok összeverték a mostohaapát, aki évekig zaklatta a kislányt.

Börtön- és pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék egy család három tagját, akik életveszélyesen megverték a mostohaapát, aki a család gyerekét szexuálisan zaklatta.

A kislányt éveken át zaklatta a mostohaapa. (Képünk illusztráció.)

A kislányt éveken át zaklatta a mostohaapa. (Képünk illusztráció.)

A büntetőügy első- és harmadrendű vádlottja korábban házastársak voltak, közös gyermekük a másodrendű vádlott. A nő a válás után 2000-ben összeköltözött Kisvárdán a férfivel, akivel együtt nevelték az asszony fiát és lányát. A mostohaapa rendszeresen megverte élettársát, sőt később annak gyermekeit is.

Miután a család megtudta, hogy a férfi éveken át szexuálisan molesztálta a nevelt lányát, elhatározták, hogy felelősségre vonják. A nő korábbi férje és a fiuk 2015. szeptember 12-én a kisvárdai lakáshoz ment, ahol dulakodni kezdett. A fiú, a másodrendű vádlott egy késsel hátba szúrta a férfit, majd ütni kezdték. A megvert férfit ezután betették egy autó csomagtartójába és az autóval Kisvárda külterületére mentek, ahol az út szélén hagyták. Az asszony nem vett részt a verekedésben, de a lakás bejáratánál hagyott vérnyomokat igyekezett eltüntetni. A rendőrséget egy közelben lakó értesítette - írja az MTI.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat két év börtönbüntetésre ítélte. A másodrendű vádlottat egy év nyolc hónapra, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. A harmadrendű vádlott bűnpártolás miatt kétszázezer forint pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős. Emellett az ügy sértettjét szexuális erőszak miatt - egy másik eljárásban - jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék.

Kommentek:

Top 0