• Külföld
Faktor

Szexrabszolgákká válnak a hiszékeny kelet-európai nők

Kelet-európai nők százai indulnak el Skóciába egy jól fizető állás és egy boldogabb élet reményében - ahol aztán bűnbandák szexrabszolgáivá válnak.

A BBC újságírói megpróbálták feltérképezni a borzalmas hálózatot, amely megállás nélkül nyeli el megtévesztett áldozatait...

A kelet-európai embercsempészbandák a jobb életre sóvárgó fiatal nőket keresik fel a régióban: állást és lakást kínálnak nekik Skóciában. Megérkezésük után viszont közlik a nőkkel, hogy az állást már betöltötték, de van arra mód, hogy az országrészben maradjanak: ha hozzámennek egy idősebb ázsiai férfihoz. Így ugyanis a férj uniós állampolgár felesége révén letelepedhet az Egyesült Királyságban. Innentől kezdve pedig a nő a földi pokolba csöppen.

Ekkor ugyanis már nem csak a kelet-európai emberkereskedő-hálózat markában van, hanem egy ázsiai bűnbandáéban is. Naponta erőszakolja meg nem csak a férje, hanem annak barátai is, a házat nem hagyhatja el, és a jobb életről szőtt álmainak pedig  végképp búcsút mondhat.

Fotó: Europress / Andreas Rentz - Getty Images

Fotó: Europress / Andreas Rentz - Getty Images

A Human for Sale szervezet szerint a feketepiacon a drogok után mára már a nők váltak a második legkelendőbb „árucikké”. A kelet-európai áldozatok gyűjtőpontja pedig egyértelműen Skócia: 2016-ban 150 eladott külföldi szexrabszolgáról szerzett tudomást a skót rendőrség, de ez a szám messze áll a valóságtól. Az áldozatok többsége ugyanis nem beszél, félnek a bűnbandák bosszújától, és szégyellik a helyzetüket. Becslések szerint ezernél is több kelet-európai kiszolgáltatott nő élhet Skóciában. A hatóságok pedig semmit nem tesznek, pedig a házasságkötésekből látszik, hogy hirtelen trenddé vált a fiatal kelet-európai nők és idősebb ázsiai férfiak házassága – és sokszor a vőlegények ugyanarra az egy címre vannak bejelentve…

De mint az újságírók nyomozása során kiderült, sok nő sem szeretné felszámolni ezt a helyzetet: Szlovákia romaközösségében a nők elsöprő többsége vallja azt, hogy még a skóciai prostituált-lét is jobb lehet, mint az az élet, amit jelenleg élnek - írja a Daily Mail.

Kommentek:

Top 0