• Belföld
Faktor

"Szex" a pécsi szeretetotthonban: újabb részletek derültek ki a felháborító esetről

Szombaton robbant ki a botrány.

Szombaton robbant ki a botrány, hogy a pécsi szeretetotthon két ápolója szexet imitál egy magatehetetlen idős asszony mellett. A belső vizsgálat lezárulta után mindhármukat - a fotót készítő és az azon szereplő ápolókat - azonnal elbocsátották.

A képeken szereplő gondozott és családja jogi képviselője, dr. Burrat Husam pécsi ügyvéd közleményt küldött a Szabad Pécs portálnak, amelyből kiderül, hogy tőlük senki nem kért bocsánatot, továbbá jogi lépéseket terveznek, és az intézmény felelősségét is felvetik:

Megbízóm és családja mély megdöbbenéssel értesült a közösségi oldalon megjelent, a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában készült fényképfelvételekről. Az Otthon közleményében foglaltakkal ellentétben a mai napig semmilyen formában nem kért bocsánatot az ügyben érintett – egyébként általunk pontosan nem ismert – egyik volt munkavállaló sem. 

A család a történtek miatt a Pécsi Rendőr-főkapitányságon feljelentést tesz annak érdekében, hogy az események pontosan rekonstruálhatók legyenek és az elkövetők felelősségre vonása megtörténjen.

A fentiek mellett megbízóim a gondozott idős hölgyet ért sérelmek miatt – egyelőre peren kívül, annak eredménytelensége esetén polgári peres úton – sérelemdíj megfizetése iránt intézkednek, a fényképeken szereplő és azokat elkészítő munkavállalók ellen, azzal, hogy az ügy megítélése kapcsán nem megkerülhető az otthon jogi felelősségének vizsgálata sem.
Kommentek:

Top 0