• Belföld
Faktor

Szerelmünket bizonyítjuk - ilyen okokból fekszenek le egymással a magyarok

Nemzetközi kutatások szerint több mint 200 féle oka lehet annak, hogy két ember lefeküdjön, ezekből 10-20 leggyakoribb motivációt említenek rendszerint a felmérések.

A legnagyobb hazai szexpartner kereső oldal, a Szexrandi.hu több mint 3000 internetező bevonásával készült kutatásából kiderült, hogy a magyarok milyen motivációk alapján szexelnek leggyakrabban partnerükkel.

A három legfőbb mozgatórugó:

  • az élvezet,
  • a szexuális kíváncsiság,
  • és a partner újdonságának varázsa.

A sorrend megegyezik a férfiak és nők esetében, az viszont elgondolkodtató adat, hogy a nők 23 százaléka soha nem feküdt még le azért mással, hogy élvezze az együttlétet. A férfiaknál 13 százalék az arány.

A szerelem fontos tényező.

A szerelem fontos tényező.

Minden második válaszadó bújt már ágyba kifejezetten azért a párjával, hogy szerelmét bizonyítsa. Érdekesség, hogy a férfiaknál és a fővárosiaknál ez gyakrabban fordul elő, mint a nők, vagy a vidéken élők életében. A férfiaknál ugyanígy gyakoribb motiváló ok az is, hogy érezzék, a másik szerelmes beléjük.

A nők számára az önbizalom növelése és a gyengédség megélése fontosabb tényező ilyenkor. A gyengébbik nem számára kevésbé fontos a partner újdonságának varázsa vagy a nemi vágy csökkentése, ezek inkább a fiatalokra és a férfiakra jellemző motiváló tényezők.

Sokat hallhatunk az úgynevezett „bosszúszexről”, vagy kifejezetten olyan szexuális viszonyról, aminek egyetlen célja, hogy valakit féltékennyé tegyen. Mindkettő csupán 2-3 százalékban fordult elő a kutatásában résztvevők eddigi szexuális kapcsolatai között.

A válaszadóknak csak a 12 százaléka számolt be arról, hogy kifejezetten utódnemzési céllal bújt már ágyba választottjával és csupán 5 százaléka árulta el, hogy előfordult már, hogy kötelességből feküdt le a párjával. Ez utóbbi indok leginkább a 30-40 év közöttieknél gyakoribb.

Minden ötödik válaszadó számolt be arról, hogy feküdt már le azért valakivel, hogy depresszióját vagy a felgyülemlett stresszt csökkentse ezáltal – írja a 24.hu.

Kommentek:

Top 0