• Tech
Faktor

Szerződést kell kötni szex előtt - erőszakellenes akció indult

Meglepő módszerekkel akarják visszaszorítani a szexuális támadásokat Hollandiában: mobilon kell szerződést kötniük az alkalmi pároknak, ha szexelni akarnak.

A LegalFling nevű applikációt azt követően mutatták be Hollandiában, hogy kiderült: Svédországban már azon dolgoznak, hogy a szexre készülő párok az aktus előtt írjanak alá egy szerződést, amiben kikötik, mi fér bele a kalandba. Az alkalmazás a papírmunkát váltja ki - írja az Independent.

A fejlesztők célja az volt, hogy „biztonságossá és izgalmassá tegyék a szexet”, és ezt állításuk szerint garantálják is azoknak, akik letöltik az appot. Ezen az alapinformációk mellett a felhasználók a szexuális preferenciáikat is megadják, és ha van egy kiszemeltjük, azt az alkalmazás keretein belül „elcsábíthatják” – ekkor az illető megkapja a küldő adatait, és ha szimpatikusnak találják egymást, mindketten beleegyeznek a szexbe. Ez pedig egy jogi kötőerővel bíró szerződésnek minősül, amelyben a felek megállapodhatnak a védekezés módjáról, a bevont játékszerekről, vagy éppen a szex módjáról. Ennél fogva ha valaki megszegi a szerződésükben foglaltakat, az pénzbírságra, de akár hosszas eljárásra is számíthat.

A LegalFling fejlesztői szerint az applikáció nemcsak egyéjszakás kalandok esetén működőképes, akár hosszú távú kapcsolatokban, házasságokban is lehet használni. Attól pedig állításuk szerint senkinek sem kell tartania, hogy az adatok illetéktelen kezekbe kerülnek.

Kommentek:

Top 0