• Külföld
Faktor

Szerdán megnyitják a repülőteret a brüsszeli robbantások után

Szerdán részlegesen megnyithatják újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol egy héttel ezelőtt kettős robbantásos merényletet hajtottak végre - mondta a légikikötőt üzemeltető vállalat igazgatója.

Arnaud Feist a L'Echo című belga lapnak azt mondta, hogy a repülőtér működésének teljes helyreállítása akár hónapokig is eltarthat. Szerdán - ha meg is nyitják - még csak a teljes kapacitás 20 százalékával üzemelhet a repülőtér, így naponta mindössze 800-1000 utast tudnak kiszolgálni, írja az MTI.

Fotó: Europress-Dirk Waem/AFP

Fotó: Europress-Dirk Waem/AFP

Az egy hete történt terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más városok repülőtereire irányították át. A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli merényletekben a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember halt meg, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

Top 0