• Külföld
Faktor

Hihetetlen szokás terjed szomszédainknál, az emberek saját autóikat gyújtják fel

Szigorodtak a műszaki vizsga szabályai.

A megszigorított műszaki vizsgán számos öreg autó nem megy át Szerbiában, az öreg nyugati autók egyik legnagyobb importőr országában. Egyes autósok ezért kétségbeesett lépésre szánták el magukat.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Szerbiában július 5-étől szigorúbban ellenőrzik az autók műszaki vizsgáját végző cégeket, emiatt egyre több hír szól arról, hogy az idősebb autók elsőre nem mennek át a műszaki vizsgán - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A vizsgáztatók szerint nem igazak azok a híresztelések, melyek szerint kisebb felületi rozsda, vagy karcolás miatt nem engednék át az autókat a vizsgán.

Mások nem így látják. "Köszönöm Szerbia, nézd, ahogyan ég a 22 éves autóm, mit csináljak, ember. Itt van Szerbia, nézd, hogy néz ki az autó, amikor nem megy át a műszaki vizsgán, Azt mondják rohadt a küszöb" - mondta egy fiatalember a Facebook közösségi oldalon közzétett videóban, majd felgyújtotta az autóját.

Nem ez volt az első ilyen eset: a múlt héten egy pozegai férfi locsolta le az autóját benzinnel és gyújtotta fel, nem messze a szerviztől, ahol a műszaki vizsgán megbukott az autó.

Amennyiben az autó elsőre nem megy át a vizsgán, a tulajdonosnak három napja van arra, hogy elhárítsa a hibát, és visszatérjen az újabb ellenőrzésre, ebben az esetben nem kell újra fizetnie a vizsgáért. A vizsga megdrágult: az eddigi mintegy 1500 dinár helyett ugyanis július 5-től 3000 dinárt (8200 forint) kell fizetni a műszaki ellenőrzésért Szerbiában.

Kommentek:

Top 0