• Krimi
Faktor

Felszállt a nemzetközi buszjáratra, azzal azonban nem számolt, hogy Magyarországon lebukik

A férfi csomagját a magyar határon átvizsgálták.

Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 4 kiló heroint próbált meg Ausztriába csempészni Magyarországon keresztül.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A férfi tavaly augusztusban szállt fel Belgrádban egy a menetrend szerint Bécsbe közlekedő buszra. A felszállás előtt ismeretlenül maradt megbízóitól átvett egy táskát, amelybe 5 csomagot rejtettek. A szerb férfi a busz utasaként jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

Amikor a beléptetésnél megkérdezték tőle, hogy van-e bejelentendő vámáruja, azt felelte, hogy nincs. A pénzügyőrök elrendelték a vádlott poggyászának átvizsgálását, melynek során megtalálták és lefoglalták a kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat. A nyomozás során kiderült, hogy az 5 csomagból kettő heroint tartalmaz, míg a többi csomagban az annak hígításához szükséges anyagok vannak.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0