• Külföld
Faktor

Szépségszalonból hurcolták el a francia színészt, ő is öngyilkos terrorakcióra készült

Mehdi Ben Said fiatal francia színész. Most 29 éves, korábban négy évig játszott egy párizsi színházban, a Theatre Point Virgule-ben, ráadásul sikerrel.

A France 2 közszolgálati televízió számolt be nagy visszhangot kiváltó riportjában, hogy a fiatal színészből dzsihadista terrorista lett, és merényletre, feltehetően öngyilkos terrorakcióra készült.

Jean-Marc Dumontet, a színház igazgatója megdöbbent, amikor kiderült számára, hogy mi lett egykori fiatal színészéből. Mehdi Ben Said-ot mindenki kedvelte a színházban, egyik partneréből, Thomas Soliveres-ből kifejezetten sikeres színész lett, a magyar nézők is láthatták az Életrevalók című, világsikerű francia filmben. A színházban Ben Said a Kamaszok című vidám darabban szerepelt. Kollégái szerint a fiatal színész azután kezdett furcsán viselkedni, amikor szülei elváltak. Abbahagyta a színészetet, mert azt mondta, inkább boxolni fog.

De nem sportolni kezdett, hanem Franciaországból Törökországba, majd Szíriába ment, hogy harcoljon az Iszlám Államért. Végül Törökországban fogták el, ott készített elő egy merényletet - hogy hol akart robbantani, azt még nem lehet tudni pontosan. Ami biztos, hogy egy szépségszalonban fogták el - hajbeültetést csináltatott éppen magának.

Mehdi Ben Said az első francia dzsihadista, aki a kultúra világából ment át egy teljesen másik világba.

Top 0