• Élet
Faktor

Kutatók bizonyították: a szép embereknek jobb

A kutatók 395 diákot kérdeztek meg arról, hogy az élet szép-e. A vonzó diákok közül többen gondolták, hogy valóban az.

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint, a szép emberek gyakrabban gondolják úgy, hogy igazságos és tisztességes hely a világ. A Nevadai Egyetem felmérésében egyetemistákat kérdeztek meg, és a vonzóbbak nagyobb arányban értettek egyet az alábbi két kijelentéssel:

  • Úgy érzem, hogy az emberek azt kapják, amit megérdemelnek.
  • Úgy érzem, hogy a szerencsétlenül járt emberek, saját maguknak köszönhetik a helyzetüket.
Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A Vice három szép embert kérdezett meg, hogy ők is ugyanígy gondolják-e. Meglepő volt azonban a válasz, ugyanis mindannyian azt mondták, hogy az élet általánosságban nem mondható igazságosnak.

A 21 éves Gina modellként dolgozik, egy helyen akciósan kap kávét és ennivalót a boltostól, de néha ő is azt szeretné, hogy bárcsak olyan orra, teste lenne, mint annak, aki éppen elgyalogolt mellette. "A szép emberek sem feltétlenül gondolják magukat szépnek, a szépség a szemlélő szemében lakozik" – mondta. Ráadásul sokszor meg kell küzdeniük azzal is, hogy gonoszul néznek rájuk, mert ők vonzóbbak.

"Azt hiszem, páran már azelőtt megítélnek, hogy megismernének" – hangzott el a 22 éves Bushy hasonló véleménye, aki szerint sokan butának tekintik azt, akinek szép az arca.

A harmadik megkérdezett 21 éves Maddie sem mondja azt, hogy az élet feltétlen igazságos lenne, de vele az, és azt is tudja, hogy a vonzósága kiváltságokat vonz maga után.

Kommentek:

Top 0