• Krimi
Faktor

Követték a bácsit a Lehel Csarnoknál, csak egy embernek volt elég lélekjelenléte

Egy nő szaladt el a bácsi értékeivel, de egy férfi segített az idős férfinak.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztásés okirattal való visszaélés miatt emelt vádat egy 53 éves nővel szemben aki ismeretlen két társával fosztott ki egy idős férfit a Lehel Csarnoknál.

A Lehel piacon keresztül menekült.

A Lehel piacon keresztül menekült.

Az elkövetők február 1-jén kora délután a XIII. kerületi Lehel Csarnok előtt a villamosra igyekvő 81 éves férfit követni kezdték. A vádlott hozzá közel haladt, mögötte az ismeretlenül maradt férfitársa, míg harmadik társuk figyeléssel biztosította őket.

A nő a bácsi mögé lépve kivette annak szatyrából a benne lévő kistáskát, amelyben okmányok és pénztárca is volt, majd a táskával a Lehel piacon keresztül a metró aluljárója felé menekült.

Az idős férfi segélykiáltására felfigyelt a közelben egy férfi, aki követni kezdte a vádlottat, videót is készített róla és felszólítására a vádlott a kistáskát át is adta neki, de a pénztárcával elmenekült a helyszínről. Ezután a 7 ezer forint készpénzt a vádlott a pénztárcából kivette és eltette, majd egy hajléktalannak dobta.   

A járókelő hatékony közreműködésnek köszönhetően az elkövetés után néhány nappal elfogott és őrizetbe vett nő előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalását - írja az ügyészség.

Kommentek:

Top 0