• Belföld
Faktor

Az orkán után megérkeztek a fagyok, több helyen is eshet a hó

Vasárnap hatalmas szélviharra kell több megyében is számítani, a jövőhéten pedig beköszöntenek a fagyos hajnalok.

Vasárnap kezdetben többfelé eshet az eső, majd megérkezik a hidegfront és a szél. Többfelé 100 kilométeres óránkénti sebességet meghaladó széllökésekre is számítani kell. A magasabb hegycsúcsainkon estétől akár havas eső, kevés hó sem kizárt. Napközben 10-18 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, azaz harmadfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron,  Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyére is. Vasárnap másodfokú riasztás lesz érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna és Vas megyében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú riasztást adtak ki.

Hétfőn a napos időszakok mellett szórványosan egy-egy zápor, a hegycsúcsainkon esetleg hózápor előfordulhat. A szél többfelé viharos marad. Hajnalban -1, +6, délután 7-12 fok várható. 

Kedden eleinte több órára kisüt a nap, majd beborul az ég, de esni valószínűleg nem fog. Még többfelé élénk lesz a szél. Hajnalban többfelé fagyni fog, délután 6-11 fokot mérhetünk.

Szerda reggel is lehetnek fagyos tájak, napközben száraz változóan felhős-napos idő ígérkezik, 8-13 fokkal. Csütörtökön már több lesz a felhő, északon, északkeleten kisebb eső is kialakulhat - írja az Időkép.

Kommentek:

Top 0