• Külföld
Faktor

Nőtt az áldozatok száma: kidőlt fák miatt haltak meg az ítéletidőben

Az anyagi károk is súlyosak.

Négyre nőtt a vasárnapi rendkívül heves szélvihar áldozatainak száma Csehországban. Az anyagi kár nagysága a becslések szerint meghaladja a félmilliárd koronát (5 milliárd forint) - közölte kedden a prágai közszolgálati rádió.

Vasárnap a hatóságok két áldozatról tudtak, egy nőről és egy férfiról, akikre fa dőlt a viharban. Hétfőn a kórházban meghalt egy harmadik ember is, egy férfi, akit szintén egy kidőlt fa sebesített meg. Ugyancsak hétfőn az esti órákban a Prágától délre fekvő Benesov közelében az erdőben megtalálták annak a nyolcvanéves férfinak a holttestét, aki vasárnap a figyelmeztetések ellenére is gombászásra indult. Halálát szintén egy kidőlt fa okozta.     

A helyenként óránkénti több mint 120-140 kilométer sebességű vasárnapi szélvihar következtében tehát négyen haltak meg, és mintegy harmincan szenvedtek sérüléseket.    Országszerte súlyos anyagi károk is keletkeztek, a nagy erejű szélvihar számos háztetőt rongált meg, fákat, póznákat tépett ki. A biztosítók előzetes összeírása szerint a károk értéke meghaladja a félmilliárd koronát, és ez az összeg még nem végleges.

Kommentek:

Top 0