• Krimi

Szellemnő vette át a Köpcös helyét

Azután, hogy elkapták a Köpcöst, helyére a Szellemnő lépett, legalábbis az Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Hivatala (DEA) által legkeresettebb személyek között. Maria Teresa Osorio De Serna Kolumbiából származik és pénzmosás, valamint drogkereskedelem miatt körözik.

Maria Teresa Osorio De Sernáról keveset lehet tudni, még születési éve sem teljesen biztos. A DEA úgy tudja, hogy valamikor 1945 és 1950 között születhetett. A nőről olyan kevés információja van a DEA-nak, hogy a hivatal egyik dolgozója azt mondta róla, hogy „gyakorlatilag szellem”.

A Szellemnő, Maria Teresa Osorio De Serna. Fotó: DEA

A Szellemnő, Maria Teresa Osorio De Serna. Fotó: DEA

Az RT News szerint Maria Teresa Osorio De Sernát otthonában, Kolumbiában nem körözik, de az Egyesült Államokban igen. Azért akarják elfogni, mert a hírhedt Medellín kartellel áll kapcsolatban. A Szellemnő a kartellnek dollármilliókat mosott tisztára.

A Medellín kartellt Pablo Escobar alapította, aki egész kokain birodalmat irányított Kolumbiában és csempészett drogot az Egyesült Államokba 1993-ig, amíg meg nem ölték.

A DEA egyelőre még nem derítette fel, hogy a Szellemnő pontosan mit csinál a kartellben, de utolsó ismert címe az Egyesült Államok területén volt. Floridában lakott és álneveket használt, a Maria Teresa Correa, Gloria Bedoya és Iris Conde is volt már.

A Köpcös elfogásáról korábban itt olvashattak. Arról, hogy az Egyesült Államoknak kiadják-e itt és itt írt a Faktor. A drogbáró filmet is akart forgatni saját életéről, ezért sikerült őt elfogni, és korábban még Sean Penn is belekeveredett az ügybe.

Top 0