• Külföld
Faktor

Szellemházassághoz ásták ki a nő holttestét

Kiásták egy nő holttestét Kínában, hogy összeadják egy halott férfivel. A túlvilági házasság egy ősi kínai szokás. Valaki viszont jó sokat keresett rajta.

A sírt a Sanhszi tartományban nyitották fel. Csak azért, hogy a koporsóban fekvő női holttestet eladják. Az egészet ügyletet egy 72 éves férfi találta ki, aki megtudta, hogy a szomszéd faluban meghalt egy fiatal nő. Arra gondolt, hogy megszerzi a holttestet és eladja valakinek, aki társat keres halott, egyedülálló férfi rokonának. A nő holttestére már vevő is akadt, 25 000 jüanért, azaz 1 millió forintért vette meg. Csakhogy a rendőrök elfogták a bizarr üzlet résztvevőit.

Nem ez az első ilyen eset Kínában. Két évvel ezelőtt 10 női holtestet loptak és adtak el összesen több, mint 240 ezer jüanért, nagyjából 10 millió forintért. Négy embert ítéltek ezért több év börtönre.

A szellemházasságnak, vagy szó szerinti fordításban a "lelkek házasságának" hagyománya van Közép-Kína, és a déli Kuangtung tartomány vidéki területein. Ennek lényege, hogy az életükben meg nem házasodott halottakat rituálisan adják össze.

A babonás családok temetőkből, kórházakból lopatnak el holttesteket, de előfordult olyan is, hogy közvetlenül a családtól vették meg. Ennél megdöbbentőbb, hogy 2007-ben és 2012-ben kifejezetten azért öltek meg valakit, hogy holttestét eladják egy ilyen házasságkötéshez.

Top 0