• Krimi

Megszökött a börtönből, boldogan szelfizget a rabló

A brazil férfi több fotót is posztolt a Facebook-ra, amelyeken a szökésével dicsekszik. Hősként ünneplik őt és társait.

Brayan Bremer rablás miatt ült a Brazília északi részén fekvő Manaus város börtönében. Vasárnap összesen 72 rab szökött meg az Antonio Trindade börtönből, köztük ő is – néhány órával azelőtt, hogy véres zavargások törtek ki egy másik, a közelben lévő brazil börtönben: ott 56-an meghaltak és 112-en megszöktek.

A férfi már a börtönben is nagyon aktívan használta a Facebook-ot, annak ellenére, hogy a raboknak tilos internetezniük. De csak a szökése utáni bejegyzései lettek igazán népszerűek.

Az első képen Bremer sűrű növényzet előtt látható egy sáros Bayern München focimezben, feltartott hüvelykujjal. Mögötte egy másik szökött rab áll. A képet egyszerűen azzal a kísérőszöveggel osztotta meg, hogy „menekülés a börtönből”. Egy másik képen négy másik rabbal együtt látható ugyanott, miközben gyümölcsöt esznek.

Időközben Bremer Facebook fiókját törölték, de több álfiók is létrejött a nevében. Ezek hősként ünneplik őt és társait, például úgy, hogy híres börtönfilmek jeleneteibe illesztik be őket. Így kerültek rá például A remény rabjai vagy A szökés plakátjaira.

A rendőrség eközben már 40 szökött rabot elfogott, köztük a férfi társát is, akivel a közös képen látható – írja a BBC

Kommentek:

Top 0