• Krimi
Faktor

Szelfizni akart a rozmárral, beleesett a medencébe - ketten meghaltak

Az egyik kínai állatkertben esett vízbe egy turista. A rozmár játszani akart vele, ezért megragadta és magával húzta. A látogatón egy állatgondozó próbált segíteni, de végül mindketten megfulladtak.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Sajtóhírek szerint a turista egy szelfit akart készíteni a rozmárral, de eközben elvesztette egyensúlyát és az állat medencéjébe csúszott. A történtekért az állatkert felelős, a medence körül ugyanis nincs korlát, ami megakadályozhatná, hogy a turisták a vízbe essenek, és a medencénél lévő sétány is szűk.

A vízbe esett férfit aztán megragadta a rozmár, és magával húzta a víz mélyebb részébe. Az állatkert egyik gondozója utána ugrott, hogy segítsen a bajba jutott férfin, de végül mindketten vízbe fulladtak.

A gondozók szerint a rozmár nem akart gyilkolni, mivel emberek nevelték fel, valószínűleg csak játszani akart velük - írja a Shanghai Daily. A vízbe fulladt gondozó a tragikus eset előtt tíz éven át foglalkozott az állattal, de munkatársai szerint is barátságosan szokott viselkedni a rozmár. Mivel azonban az állat súlya több mint másfél tonna, ezért a vízbe esetteknek esélyük sem volt kimenekülni az állat szorításából.

Top 0