• Tech
Faktor

Ön hány szelfit készít naponta? Itt vannak az eredmények, ennyit fotózzák magukat a magyarok

A legtöbben saját szórakoztatásukra fotózzák magukat, de sokan vannak azok is, akik kiposztolják a képeket.

A Huawei legújabb felmérésében arra kereste a választ, hogy milyen gyakran és milyen célból készítenek magukról szelfit a magyarok, kivel pózolnak a legszívesebben, illetve milyen extrafunkciókat és kamerát használnak a saját magukról készített képek készítésénél. A megkérdezettek közül legtöbben (50,8 százalék) családjukkal és barátaikkal fényképezkednek, illetve magukról lőnek fotókat (37,8 százalék), de a párokkal közösen készített szelfik is gyakoriak, a felhasználók mintegy 33 százaléka pózol rendszeresen szerelmével - írja a 24.hu.

A szelfikészítés célja a többségnél (84,7 százalék) a saját szórakoztatás, ezt követi a közösségi médiában történő megosztás (47,6 százalék), továbbá az üzleti profilon való publikálás lehetőségével is élnek páran; a megkérdezett felhasználók 3 százaléka posztolja rendszeresen szelfijeit üzleti célból.

A megkérdezettek 38,6 százaléka hetente, 22,1 százalék havonta, 18,8 százalék naponta, a legbuzgóbb 13,3 százalék pedig akár naponta többször is fotózza magát.

A szűrők is népszerűekA felmérés kitért arra is, hogy a felhasználók milyen funkciókat preferálnak, vagy próbálnának ki a jövőben. Napjainkban az okoskészülékek kamerájában is alapnak számító filterek, valamint szűrők számítanak a legnépszerűbb extrának (54,6 százalék), ezt követik az effektek (49 százalék), majd a panorámafotó-funkció (42,3 százalék).

Érdekesség, hogy az arcszépítő és a 3D megvilágítási mód is nagy népszerűségnek örvend, előbbit a felhasználók 40,8 százaléka, míg utóbbit 36,5 százaléka használja rendszeresen, vagy próbálná ki a jövőben.

Ha jobb szelfit készít, új telefonért is fizetünkA Huawei felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel 40 százaléka vásárolna készüléket kizárólag előlapi kamerás extra funkciókért és minőségért.

A szelfizőknek a kamera minősége rendkívül fontos, a megkérdezettek majdnem fele (43,5 százalék) legalább 8 megapixeles, 35 százalékuk pedig legalább 16 megapixeles előlapi kameraminőséget vár el az alacsonyabb árkategóriájú okostelefonoktól is.

Kommentek:

Top 0