• Krimi
Faktor

Szelfizni akart a kutyával, az állat szétmarta a nyakát

Tragikus véget ért egy 11 éves kisfiú szelfije: közös fotót akart készíteni egy kutyával, az viszont az utolsó pillanatban megvadult, és a fiú nyakának esett. Nem ez volt az első alkalom, hogy Digby emberre támadott.

Illusztráció

Illusztráció

A kisfiú pont akkor nyomta meg a gombot, mikor a kutya megharapta, így a támadásról fotó is készült - írja a Daily Mail.

A fiú nyakát 21 öltéssel varrták össze. Az eset még januárban történt az essexi Chelmsfordban, de a bíróság még csak most tárgyalta az ügyet.

Digby tulajdonosát, a 45 éves Stuart Harrist bűnösnek nyilvánították, amiért felügyelet nélkül szabadon tartotta veszélyes kutyáját. Mint kiderült, a husky-német juhász-bullmasztiff keverék kutya már korábban is megtámadott egy gyereket, ezért a bíróság elrendelte Digby elaltatását.

Az ítélethirdetés óta azonban már több mint 14 ezren aláírtak egy petíciót az ítélet feloldásáért - sokak szerint a kutyát provokolták.

A fiú szülei azt mondták, a közösségi oldalak ilyen jellegű aktivitása csak "még traumatikusabbá tesz egy amúgy is fájdalmas emléket a fiuk számára".  

"Újra át kell élnünk ezt a rémálmot, újra és újra. Tovább rontanak a helyzeten azok a gonosz megjegyzések, melynek írói nem olvasták a bírósági végzést. A kutya mindig nyugodt volt a fiunk jelenlétében, Harris többször is behívta a kertjébe őt."

Mint a szülők mondják, a gyűlölködő kommentekkel ellentétben a fiuk nem böködte a telefonjával a kutya arcát, nem ölelte át, és nem is szorította hozzá az arcát - a támadás váratlanul történt.

A támadás után a kisfiú egy ideig iskolába sem tudott járni, azóta pedig nagyon félénkké vált.

"A fiam most már fél a kutyáktól, főleg a nagyobbaktól. Át kell mennünk az utca túloldalára, ha szembejön velünk egy kutya. Ha a barátaihoz megy, be kell zárniuk előtte a kutyákat. Szégyelli a sebeit, és ha a hegekről kérdezik, zavarba jön."

A férfit közmunkára és kártérítés kifizetésére kötelezte a bíróság.

Korábban egy idős bácsiról írtunk, aki egy macskát akart megmenteni a pitbulloktól, mire a kutyák őt tépték szét - részleteket itt olvashat.

Kommentek:

Top 0