• Belföld
Faktor

Ezt a pesti reklámtáblát nyilvános vécének használják

Zugló kedvelt ürítőhelye a Hungária körúton, a Puskás Ferenc Stadion szomszédságában található. Ugyan elég feltűnő helyen van, mégis sokan használják nyilvános vécének. A környéken ugyanis nincs rendes nyilvános vécé.

A Mogyoródi út Hungária körút és Nagy Lajos király útja közötti szakaszát a főváros tartja fenn - mondta el a Faktornak Horti Zsófia, a Zuglói Polgármesteri Hivatalsajtófőnöke. A közút a teljes szélességében – az említett területtel, illetve a parkolóval együtt – a Budapest Közút Zrt. kezelésébe tartozik.

Az ott az, amire gondol.

Az ott az, amire gondol.

A főváros köztisztaságáról szóló rendelete, valamint a zuglói önkormányzat ide vágó rendelete alapján köteles az ingatlan tulajdonosa az ingatlan előtti járda, és többi terület karbantartásáról, tisztán tartásáról szemét- és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról gondoskodni.

A Mogyoródi út 1. számú ingatlan pedig nem kerületi tulajdonú és fenntartású. Vagyis az önkormányzati fenntartású Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. nem illetékes a parkoló területén fellelhető hulladékok elszállításában.

Eseti jelleggel, szükség szerint a szóródó kommunális hulladék összetakarításában a kerületi közmunkások segítenek, de emberi ürülék összegyűjtésére, szállítására semmilyen engedéllyel, felszereléssel nem rendelkeznek.

Forgalmas sarkon van.

Forgalmas sarkon van.

A hivatal úgy tudja, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. locsolással, lemosással tudja az ilyen jellegű területeket takarítani, ezét a bejelentést továbbították nekik és kérték, hogy takarítsák el a területről a "dolgot".

Arról, hogy ki az épület tulajdonosa, azaz ki a felelős a kosz eltakarításáért, a Földhivatalnál is érdeklődtünk. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kommentek:

Top 0