• Krimi
Faktor

Nem tudott tovább hallgatni: a magyar asszony 15 év után mindent beismert

Egy szegvári nő tört meg tettének súlya alatt, és végül beismerte, hogy végzett a férjével.

Az asszony 15 évvel ezelőtt jelentette a rendőrségen, hogy férje eltűnt, őt azonban sehol sem találták. Szilvia 2002-ben, a férfi távollétében elvált tőle, majd a férfit 2007-ben halottá nyilvánítottak.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A feleséget gyanúsították meg a gyilkossággal, de Szilvia évekig tagadta tettét. 2015. október ­13-án, azaz pontosan 34 nappal az elévülés előtt azonban megtört, és beismerte, hogy ő gyilkolt. Az asszony ellen most vádat emeltek – írja a Zsaru magazin.

Vallomásában Szilvia elmondta, hogy a tragédia napján ő éjszakába nyúlóan szántott. Ekkor tört rá a férje részegen, ő pedig egy pajszerral leütötte őt. A fegyvert végül a Tiszába dobta, a testet pedig eltemette. Tettének beismerése után a rendőröknek megmutatta, hol követte el a bűncselekményt, hol rejtette el a holttestet, és azt is, honnan hajította a pajszert a folyóba – mondta a magazinnak Balog Gábor alezredes. A holttestet azonban azóta sem találták meg. Az asszony azóta is szabadlábon védekezik, és még mindig Szegváron él, a helyiek nap mint nap találkoznak vele.

Az emberölés esetében, ha nincs semmilyen minősítő körülmény, az elévülési idő 15 év. Vannak olyan bűncselekmények is, amelyek soha nem évülnek el, ilyenek például a háborús bűnök, az emberiség elleni bűncselekmények és az olyan gyilkosságok, amelyeknek büntetése  életfogytiglani szabadságvesztés is lehetne.
Kommentek:

Top 0