• Belföld
Faktor

Félnek az úton a szegedi biciklisek, ekkor lesz felújítás

A kerékpárosok szerint életveszélyes a Sándorfalvát és Szegedet összekötő út, nem is igen mernek rajta közlekedni. Bicikliutat követelnek. A pályázatról azonban az illetékesek csak ősszel fognak dönteni.

A bicikliút két szakaszból áll majd, és Szeged csak az Algyői-főcsatornáig épít, utána Csongrád Megye Önkormányzata az illetékes projektgazda. Azért csak a főcsatornáig, mert az a közigazgatási határ - mondta a Faktornak a szegedi alpolgármester, Nagy Sándor.

Az alpolgármester hozzátette, hogy arra a szakaszra is készül terv, jelenleg pályázati döntésre várnak, vagyis elvileg összeérnek a beruházások. Ez azt jelenti, hogy külön-külön nem lehet a két részt megépíteni.

Leghamarabb egy év múlva lesz kész.

Leghamarabb egy év múlva lesz kész.

Fotó: Sulyok László

Szeged már beadta a pályázatot, most várják a döntést, illetve a Támogatási Szerződés aláírását, amely októberben várható, az engedélyezési tervek már elkészültek.

Még ebben az évben az engedélyezés is lezárul, vagyis a városnak építési engedélye is lesz. Az építkezés pedig a jövő év első félévében kezdődhet és 2017 őszig készül majd el a tervek szerint.

Az új bicikliút nyomvonala végig a jelenlegi közút mellett húzódik majd, attól elkülönítve, így az autósoknak ugyanakkora sávjuk marad a közlekedésre.

Maga a közút az állami úthálózat része, a fenntartásáról a Magyar Közút Zrt gondoskodik, ezért annak az állapotáért ők felelnek.

Kommentek:

Top 0