• Krimi
Faktor

Vérengzés a szegedi kocsmában: nyakon szúrtak egy férfit, elvérzett

Hiába siettek az áldozat segítségére, már nem tudták megmenteni az életét.

A férfi nyakon szúrta ismerősét. (Képünk illusztráció.)

A férfi nyakon szúrta ismerősét. (Képünk illusztráció.)

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban minden előzmény nélkül nyakon szúrta alkalmi ismerősét, aki percek alatt elvérzett - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Serfőző Katalin azt mondta, a férfit emberöléssel vádolják. Az ügyészség a szakértői vélemény szerint kóros elmeállapotú férfi felmentését és kényszergyógykezelésének elrendelését kérte, mivel a gyilkosság idején képtelen volt tette következményeinek felismerésére.

A vádirat szerint a férfi tavaly február 1-jén ismerőseivel iszogatott, majd éjfél körül egy másik szegedi kocsmába mentek át. Ott találkozott éjféltájban a későbbi sértettel, akivel végül kettesben maradtak és folytatták az italozást, beszélgetést, köztük vita, szóváltás nem volt. A vádlott hajnali három óra körül elővette nadrágja zsebéből a mindig magánál tartott bicskáját, és a hétcentis pengével előzmény és ok nélkül, a sértett nyakába szúrt. A vádlott átvágta a sértett bal nyaki verő- és visszerét.

A férfi - a jelen lévő vendégek segítségnyújtása ellenére - perceken belül elvérzett. A vádlott ezután elmenekült, a rendőrök hajnali öt körül fogták el.

Kommentek:

Top 0