• Belföld
Faktor

Botrány a szegedi iskolában, diákjával jött össze a tanárnő

A diák már elballagott, amikor összejöttek, de előtte is jóban voltak.

Saját diákjától vár gyereket, és nemsokára szülni is fog egy szegedi tanárnő. Az asszony ügyét kivizsgálták, de az biztos: valóban volt kapcsolata a diákjával.

Az elit szegedi középiskola tanárijában az a szóbeszéd járja, hogy az egyik tanár az iskola diákjától vár gyermeket. A Bors úgy tudja, hogy a rendkívül nívós, országszerte elismert oktatási intézményben már évek óta tanított történelmet az ügy egyik érintettje, a szerelembe esett tanárnő.

Diákjai kedvelték, többeket – köztük az érintett fiatalt is – tanulmányi versenyekre is felkészítette. Az ügy azonban nem maradt kettejük féltett titka: kipattant, sőt jelentették is. Először az említett iskola indított belső vizsgálatot, majd a tankerület vette át az ügyet.

"Teljeskörű és alapos vizsgálatot folytattunk, melynek során bizonyítást nyert az, hogy valóban volt kapcsolat a tanár és diákja között. Azonban a vizsgálat eredményei szerint a történtek már a diák érettségije után estek meg. Mind a belső vizsgálat, mind pedig a tankerületi ugyanerre a végeredményre jutott" – mondta el lapnak az iskola igazgatója. Hozzátette, bár azt tudták, hogy a tanárnő jó viszonyt ápol diákjával, akit két éven keresztül készített fel egy versenyre, de sem ő, sem pedig a tantestület tagjai nem sejtették, hogy viszony lehet köztük. A vizsgálat valóban alapos volt, a fiú szüleivel is beszéltek a kialakult helyzetről.

Azt nem tudni, hogy a tanárnőt érte-e bármilyen megrovás az ügyben. Állását viszont biztosan nem veszítette el. Az intézményből ment el szülési szabadságra ősztől, nemsokára pedig érkezik a baba. Azt, hogy valóban a diák lenne az apa, nem lehet tudni. A vizsgálat szerint viszonyuk az érettségi után kezdődött. A gyermek fo­gantatása is feltehetően akkor történt, amikor a fiú már nem volt tagja az iskolának, így ez már nem lehet része a vizsgálatnak sem. A lap megkereste a Kliket az üggyel kapcsolatban, de még nem reagáltak érdemben.

Kommentek:

Top 0