• Belföld
Faktor

Szcientológusok telepedtek a Bosnyák térre

A Bosnyák téren nemrég szcientológia sátor jelent meg a piacon. Pedig ott elvileg csak zöldséget vagy gyümölcsöt szabad árulni. Kiderült, hogy mégsem, hiszen az önkormányzat adott engedélyt a sátor felállítására.

A zuglóiak nagy részének ez egyáltalán nem tetszik, többen panaszt is tettek már:

Én már szóvá tettem múltkor, de megint be fogok menni a piac irodájába és személyesen panaszt teszek. Ezt nem szabad engedni! Hiába mondják egyesek, hogy vallásszabadság van, ez nem vallás, ez egy borzalmasan veszélyes szekta!

"Érdemes egy-két olyan fórumba beleolvasni, ahol olyanok beszélgetnek, akiknek családtagját, barátját már beszippantotta ez a borzalom, meg olyanok mesélnek, akiknek sikerült megszabadulniuk tőlük, bár ilyen nagyon kevés van, szabadulni tőlük szinte lehetetlen. Az a legveszélyesebb bennük, hogy sunyi, aljas módszerekkel hálózzák be a tájékozatlan embereket, és mire esetleg rájönnek, észbe kapnak, már késő. Nézzétek meg, a sunyiságukat bizonyítja az is, hogy például itt a sátornál is sehol nem látni, hogy kik ők, azt nem írják ki."

- mondta egy környéken élő hölgy.

A sátor a Bosnyák téren. Forrás: Facebook

A sátor a Bosnyák téren. Forrás: Facebook

A szcientológia alapelve, hogy az ember szellemi lény, és olyan képességekkel van felruházva, amelyek jóval felülmúlják azokat, amiket elképzel. Magyarországon a korábbi egyháztörvényt kihasználva, 1991-ben alakult meg a Magyarországi Szcientológia Egyház. A szervezet állami támogatással terjeszkedett, két évvel később viszont az Országgyűlés „destruktív szektának” minősítette a szervezetet, és megvonta tőle a támogatást. A szekta 1993 óta nem működhet bejegyzett egyházként, mégis magát továbbra is annak tekintve folytatja ténykedését. Köztudott, hogy a szervezet tagjairól aktát vezet, amiben egyebek mellett kompromittálásukhoz szükséges információkat is összegyűjtenek.

Most is kint vannak a nagy sátrukkal, a kerítés mellett. Szó szerint vadásznak az emberekre és csalogatják őket be a sátorba. A sátor oldalára ki van írva, hogy ők a szcientológusok.

- folytatta elégedetlenkedését.

A piac a zuglói önkormányzathoz tartozik, ezért a sátor felállításával kapcsolatban őket is felkerestük. Az önkormányzat közteresei elmondták, hogy a sátorállításhoz a szcientológusok megkapták Zuglótól az engedélyt. Korábban kérelmet adtak be, amelyet a 48./2015-ös, Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata tulajdonában álló közterületek használatának és a helyi közutak kezelésének rendjéről szóló rendelet alapján az önkormányzat pozitívan bírált el.

Elmondták, hogy senki sem tehet senkit, hiszen a sátor legálisan van ott, de azzal biztattak, hogy legfeljebb két-három hétig marad. Egyébként a szcientológusok a helyszínen a "munkásságukat mutatják be".

Forrás: Wikipédia

Forrás: Wikipédia

Ami egyébként elsőre szépnek is tűnhet, hiszen hétköznapi bajokra kínál megoldást, de aztán elkezdődik a borzalom:

Ott kezdődik, hogy ezt az egész rettenet egy elmeháborodott sci-fi író beteg agyából pattant ki. Ron Hubbart szabadította a világra ezt a szektát. És ami nagyon-nagyon fontos lenne, hogy az emberek tudjanak róla, kifejezetten rámennek azokra az emberekre, akiknek valami problémájuk van, lelki, testi, betegség, családban kábítószer, hasonlók. Alattomos módon hálózzák be, ráadásul úgy, hogy mire észreveszi, már alaposan kifaggatják az ő és a családja anyagi helyzetéről, vagyonáról is, aminek aztán búcsút is mondhatnak...

A szektából kilépni sem igen lehet, hiszen, ha valaki taggá vált, és megpróbálja, zsarolni fogják. Mindennel, amit tudnak a kilépni szándékozó tagról, és ők bizony mindent tudnak róluk.

A Faktoron korábban egy anya és fia megrázó történetét is olvashatta már. Az anyát ugyanis behálózta a szekta, aztán nem engedte el.

Kommentek:

Top 0