• Külföld
Faktor

Elégedetlen a céggel: megnyerte a lottót, majd beperelte a vállalatot

A cég ugyanis nyilvánosságra hozhatja a nevét, a nyertes azonban szeretné ezt elkerülni.

Beperelte az amerikai New Hampshire állam lottócégét egy nő, aki majdnem 560 millió dollárt, azaz nagyjából 140 milliárd forintot nyert a Powerball nevű játékon. A csak Jane Doe álnéven említett nő azt akarja elérni, hogy ne hozzák nyilvánosságra a valódi nevét - írja az ABC News.

A nő január elején nyerte meg a minden idők 7. legnagyobb lottónyereményének számító hatalmas összeget, Merrimack város egyik boltjában vásárolt szelvényével. Amikor látta, hogy ő nyert, a lottótársaság honlapján olvasható útmutató alapján ráírta a nevét, címét és egyéb személyes információkat a szelvény hátoldalára, ugyanis csak akkor veheti át a nyereményét, ha ezek szerepelnek a szelvényen.

Ezután ment el egy ügyvédi irodába, ahol megtudta, hogy az állam törvényei szerint egy bizalmi vagyonkezelő nevét is ráírhatta volna a szelvényre, és akkor csak annak a nevét hozzák nyilvánosságra.  Ő pedig névtelen maradhatna.

Ügyvédjei ekkor megkeresték a lottócéget, ahol közölték velük, hogy a már aláírt szelvényt nem lehet megváltoztatni, és nem írhatják át a nevét a vagyonkezelő nevére. Azzal ugyanis a szabályok szerint érvénytelenné válna a szelvény, és nem tudná átvenni félmilliárd dolláros nyereményét.

A nő ügyvédjei ezért egy bírósághoz fordultak, hogy a nő eltüntethesse a nevét a szelvényről, hogy csak vagyonkezelője szerepeljen rajta. A bíróság február 21-én tart meghallgatást az ügyben.

Jelenleg mindössze hat amerikai állam ad lehetőséget arra, hogy a lottónyertesek a névtelenséget válasszák, és ezen kívül pár állam van, ahol a nyertesek vagyonkezelőn keresztül vehetik fel a nyereményüket – írja a BBC. Ez utóbbiak között van New Hampshire is, ahol 2016-ban egy 487 millió dolláros Powerball jackpot nyertese egy vagyonkezelőn keresztül vehette fel nyereményét.

Kommentek:

Top 0