MZ/X

Százezres bírságot kaphat, aki strandpapucsban sétálgat Olaszországban

A balesetek megelőzése érdekében vezették be az új intézkedést a sziklás liguriai partvidéken.

Aki a közlejövőben Olaszországba utazna nyaralni, erről nem árt, ha tud: büntetik a jövőben azokat a turistákat, akik az olaszországi sziklás liguriai partvidék Cinque Terre Nemzeti Parkjának veszélyes ösvényein strandpapucsban járkálnak - írták helyi lapok a Nemzeti Park bejelentését idézve.

Aki nem a megfelelő cipőben lép az öt települést magába foglaló Cinque Terre területére, 50-2500 eurós, vagyis 16 000-790 000 forintos büntetéssel számolhat.

Az intézkedésre azért volt szükség, hogy elkerüljék az útviszonyoknak nem megfelelő lábbelik miatti baleseteket. 

Gyakori, hogy a megsérült turistákat költséges mentőakcióval, helikopterrel kell a nemzeti park területéről kimenteni - közölte a hétvégén Patrizio Scarpellini, a természetvédelmi terület igazgatója.

Egyre nő a turistaforgalom a tengerparti sziklákra épült öt festői olasz városkában, melyeket gyalogösvény köt össze, főként a nyaranta a közeli La Speziában kikötő tengerjáró hajók utasai árasztják el a vidéket.

Az új szabályt fokozatosan vezetik be: először plakátokon és az interneten is felhívják a a turisták figyelmét a tilalomra, a büntetések csak később indulhatnak.

Kommentek:

Top 0