• Sport
Faktor

Százmillió forintnál is többet kaphat Dárdai a szezon végén

Szombaton a Hertha 4–0-ra nyert, és feljött a német labdarúgó-bajnokság harmadik helyére, miután a Wolfsburg döntetlent játszott, a Borussia Mönchengladbach pedig kikapott. A német Bild szerint Dárdai Pál 400 ezer eurót kapna, ha a szezon végén is BL-t érő helyen állna a berlini csapat.

Fotó: Europress - Daniel Roland/AFP

Fotó: Europress - Daniel Roland/AFP

A Bundesliga első három helyezettje automatikusan bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a negyediknek kellene selejtezőt játszania. Ha a Hertha maradna a harmadik, akkor Dárdai 127 millió forintot kapna bónuszként a csapattól, ha „csak” az Európa-ligába sikerülne bejutni (a német bajnokság ötödik és hatodik helyezettje jut be annak a sorozatnak a csoportkörébe), akkor Dárdai 250 ezer eurót (79 millió forint) kapna.

A Hertha legutóbb az 1999–2000-es szezonban jutott be a BL-be. Dárdai a Bildnek nyilatkozott, azt mondta, hogy aki mindennap látja őket dolgozni, az tudja, hogy nem egy csodának köszönhetően állnak ilyen jól a Bundesligában. Rövid idő alatt nagyon sokat fejlődött a Hertha, hiszen Dárdainak tavaly még az volt a feladata, hogy valahogy benntartsa a csapatot az első osztályban.

Top 0