• Külföld
Faktor

Száz maszkos férfi vert migránsokat a főpályaudvaron

Több, mint száz, fekete maszkot és karszalagot viselő ember lepte el péntek este a stockholmi pályaudvart azért, hogy migráns gyerekeket verjen. A tömeg bosszút akart állni több olyan eset miatt is, amelyet a migránsok okoztak Svédországban.

„Talán három embert is láttam, akit megvertek. Ez nem egy focimeccsen történő verekedés volt, vagy valami hasonló. Célzottan a migránsokra mentek. Nagyon féltem, úgyhogy elfutottam” – mondta az Independent információi szerint a svéd Aftonbladet lapnak egy szemtanú. Más beszámolók szerint a csoport mindenkit megtámadott, aki ránézésre nem tűnt svédnek.

A támadás előtt a tömeg szórólapokat osztogatott „Most már elég!” szlogennel, valamint a következő szöveggel: „adjuk meg az itt járkáló észak-afrikai utcagyerekeknek azt a büntetést, amelyet megérdemelnek!”

A szórólapok szövege a 22 éves szociális munkás, Alexandra Mezher halálára vonatkoztak, akit egy tizenöt éves migráns késelt meg egy menekültszálláson. A hatalmas közfelháborodás miatt a fiút rendőrök védik.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Fotó: Youtube

  Fotó: Youtube

  A főpályaudvari támadás kapcsán négy embert tartóztattak le: egyikük egy rendőrt támadott meg, hárman pedig maszkot viseltek a tömegben – ezt Svédországban törvény tiltja.

  A támadás után a neonáci Svéd Ellenállási Mozgalom közleményt tett közzé, mely szerint a csoport „megtisztította az észak-afrikai bűnöző migránsoktól a főpályaudvar környékét, ahol mostanában táboroztak”. A csoport szerint a migránsok már régóta kirabolják és molesztálják a svédeket. „A rendőrség egyértelműen bizonyította, hogy nincsenek meg az eszközei arra, hogy elhárítsák az ámokfutásukat, és most már látjuk, nincs más lehetőség, mint hogy magunk osszuk ki a megérdemelt büntetéseket” – áll a közleményben.

  Svédországba tavaly rekordszámú, 160 ezer migráns érkezett. Az elmúlt egy hónapban viszont nagymértékben csökkent az újonnan érkezők száma – a svéd hatóságok ugyanis bevezették a fényképes igazoltatást a határon. Svédországban jelenleg 80 ezer migráns kitoloncolása van tervben.

  Top 16