• Sport

Szavazzon! Önnek melyik magyar gól tetszett a legjobban?

A magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a 13. helyen végzett. Magyarország a csoportja első helyén végzett, és továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A válogatott a legjobb 16 között 4-0-ra kikapott Belgiumtól, de négy meccsen hat gólt is szerzett. Szavazzon, hogy Önnek melyik tetszett a legjobban!

Fotó: Europress - Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Fotó: Europress - Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Magyarország hat gólt szerzett négy Eb-mérkőzésen, a válogatott. 2-0-ra nyert Ausztria ellen, majd 1-1-es döntetlent játszott Izlanddal, és 3-3-as döntetlent Portugáliával. Az egyenes kieséses szakaszban a magyar válogatott kikapott Belgiumtól, és nem lőtt gólt. Magyarország így a torna 13. helyén végzett.

Mind a hat magyar gól másról marad emlékezetes, szavazzon, hogy Önnek melyik tetszik a legjobban!

1. Szalai Ádám gólja Ausztria ellen

A magyar válogatott utoljára az 1972-es Európa-bajnokságon szerzett gólt, akkor Kű lőtt a kapuba a Belgium elleni bronzmeccsen. A 44 évnyi szünet és a gyönyörű összjáték miatt sokak kedvenc gólja lehet Szalai Ádám találata.

2. Stieber Zoltán gólja Ausztria ellen

A magyar válogatott Ausztria elleni meccsét Stieber Zoltán döntött el végleg. Ekkor vált biztossá, hogy Magyarország 30 év után nyer meccset egy nemzetközi tornán. A gól értékét növeli Stieber elegáns mozdulata: higgadtan emelte át a labdát az osztrák kapuson.

3. Birkir Saevarsson öngólja Izland ellen

Az Izland elleni egyenlítő gólt ugyan nem magyar játékos szerezte, de ezek ellenére nagyon szép és emlékezetes találatról van szó. A gólt megelőzően Bernd Storck kockáztatott és három csatárt is a pályára küldött. A magyar egyenlítést egy szép összjáték előzte meg, és az izlandi védő mozdulata nélkül is gól született volna Böde révén.

4. Gera Zoltán gólja Portugália ellen

A magyar és a külföldi szurkolók a csoportkör legszebb gólnak választották Gera Zoltán találatát. Ez az egyetlen találat, amely nem a magyar szurkolótábor előtt született. A Fradi játékosa távolról talált be a kapuba egy szöglet utáni felszabadítást követően. Ezzel szerezte meg Magyarország a vezetést Portugália ellen.

5. Dzsudzsák Balázs első gólja Portugália ellen

A Bursaspor játékosa a második félidőben pontrúgásból talált be a portugál kapuba, igaz, lövése megpattant. Ennek a találatnak köszönhetően Magyarország másodszor is megszerezte a vezetést Portugália ellen. A gólörömnél Dzsudzsák a reklámtáblára esett, rövid időre mindenki megijedt, hogy a sérülése komoly.

6. Dzsudzsák Balázs második gólja Portugália ellen

A magyar válogatott utolsó gólját a 2016-os Európa-bajnokságon Dzsudzsák Balázs szerezte, a korábbihoz hasonlóan szintén egy megpattanó találattal. Ugyan a Bursaspor játékosának szabadrúgása a sorfalról lepattant, de Dzsudzsákhoz visszakerült a labda, és harmadszor is megszerezte a vezetést Portugália ellen.

Önnek melyik magyar gól tetszett a legjobban?

Kommentek:

Top 0