• Külföld
Faktor

Hihetetlen baleset a vadonban: légi balesetet szenvedtek a vadvédők

Egy helikopter lezuhant Utah államban, mert elkapta egy szarvas.

Két ember megsérült, amikor helikopterük lezuhant Utah állam vadonjában, miután a gép összeütközött egy vapitival – jelentette a KUTV. A helyi hatóságok közlése szerint az állat felugrott, amikor megpróbálták a helikopterről befogni, és agancsával hozzáért a jármű hátsó rotorjához. Ezzel a jármű repülésképtelenné vált.

A vapiti az emlősök osztályának a párosujjú patások rendjébe, ezen belül a szarvasfélék családjába és a szarvasformák alcsaládjába tartozó faj. A vapiti a világ egyik legnagyobb szarvasféléje, Észak-Amerika és Kelet-Ázsia legnagyobb emlőseinek egyike. A szarvasfélék családjában csak a jávorszarvas nagyobb nála.

A helikopterben két ausztrál ült, akik a utahi vadvédelmi hatóság megbízásából próbálták befogni a vapitit. Egy hálót akartak rádobni, majd el kellett volna altatni, és a vadvédelem egyik telephelyére vinni, hogy ott nyakörvet rakjanak rá. A terv szerint az állatot egy biológus tanulmányozta volna.

A két ausztrál a helyi mentőszolgálat közlése szerint kisebb karcolásokkal és zúzódásokkal megúszta az esetet. A vapiti azonban elpusztult.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16