• Külföld
Faktor

Videóra vették, szarva hegyéig behavazott zergét ástak ki a vasutasok

A hó alól kiásott, sértetlen állat sietve odébbállt és eltűnt a hegyoldalban.

Egy szarva hegyéig betemetett zergét ástak ki a hóból osztrák vasutasok, az erről készült videót szerda délutánig 230 ezren nézték meg és több mint háromezerszer osztották meg az ÖBB vasúttársaság Facebook-oldaláról.

Az állatot egy hóeltakarítást végző vasúti jármű temette be a sínekről félresöpört hóval az Ausztria középső részén fekvő Gesäuse Nemzeti Parkban - írja az MTI. A kotrómozdony vezetőjét kísérő és a vasúti pálya két oldalát figyelő munkások észrevették, hogy az oldalra kotort hóval "valamit" betemettek. A hókotró megállt, a két munkás sietve leszállt és lapáttal kiásta a hóból a zergét, amelynek csak a szarva hegye látszott ki, az is alig. A hó alól kiásott, sértetlen állat sietve odébbállt és eltűnt a hegyoldalban.

Mint a vasúttársaság közölte, 50-80 centiméteres havat takarítottak el a forgalom elől lezárt pályaszakaszon, amikor az eset történt. A vasúti hókotró csak mintegy 30 kilométer/óra sebességgel halad, ám így is hamar óriási mennyiségű hótömeg zúdul a vasúti pálya mellé. A hó alatt rekedt zerge a mozdony erőteljes hangjelzése ellenére sem tudott időben elmenekülni. A kommentelők dicsérték a vasutasokat, amiért megmentették az állatot.

Kommentek:

Top 0