• Külföld
Faktor

Direkt mérgező szendvicset árultak, a vendégek teljesen kiakadtak

Az ételallergiásokat akár meg is ölheti mondjuk egy véletlenül az ebédbe kerülő alapanyag. Erre akarta felhívni a figyelmet egy szervezet a büfékocsijával.

A felmérések szerint a világon megközelítőleg 220 millió ember szenved valamiféle allergiától. Sokuk állapota olyan súlyos, hogy egy csekély mennyiségű tiltott ételből, vagy alapanyagból származó adag is komoly gondot, akár halált is okozhat.

Erre a problémára próbálja felhívni a figyelmet E.A.T. (End Allergies Together) nevű szervezet, amely felvett egy ismert séfet, Ming Sai-t is, hogy ő vezesse azt a mozgóbüfét, amelyből szándékosan mérgezett szendvicset árultak. A büfé neve Khill Mi, vagyis majdnem “Kill me” lett, ami azt jelenti, hogy „Ölj meg”.

A kampányhoz készített videón látszik, hogy a vásárlók kiakadtak, mikor a séf megmondta nekik, hogy milyen mérgező anyagokat tett az ételbe. A kezdeményezés a mérgező szendvicsekkel próbálja meg bemutatni az egészséges embereknek, hogy az allergiásoknak milyen akadályokkal és veszélyekkel kell szembenézniük nap mint nap – írja a Konbini.

Kommentek:

Top 0