• Sport
Faktor

Szalai hétfőn már az új csapatával edzhet

A Kicker információja szerint Szalai Ádám holnap már a Hannover játékosa lesz. A csapat elnöke megerősítette, hogy vele és a Hoffenheimmel is megegyeztek már.

Fotó: Europress - Patrik Stollarz/AFP

Fotó: Europress - Patrik Stollarz/AFP

Már csak a szerződés aláírása választja el attól Szalai Ádámot, hogy a Hoffenheimtől a Hannoverhez kerüljön kölcsönbe a szezon végéig. Jelenlegi csapata 600 ezer eurót kap a Hannovertől, amelynek opciós joga lesz megvásárolni nyáron a csatárt négymillió euróért (a Hoffenheim hatmillióért vette Szalait a Schalkétól).

„Már a játékossal és a Hoffenheimmel is megegyeztünk. Holnap reggel tízkor edzésre jelentkezhet az edzőközpontunkban” – nyilatkozta Szalairól a Hannover elnöke, Martin Bader.

Szalai nagyon keveset játszott a Hoffenheimben ebben a szezonban, ami az utolsó helyen áll a Bundesligában. Sokkal jobb helyzetben a Hannover sincs, amely csak az utolsó előtti, egyetlen ponttal előzni meg a Hoffenheimet. Hannoverben már játszott magyar focista korábban, méghozzá nagy sikerrel: Huszti Szabolcs öt szezon alatt 132 német bajnokin 36 gólt szerzett a klub játékosaként. Huszti ezen a héten igazolt az Eintracht Frankfurthoz.

Szalainak azért is fontos, hogy rendszeresen játszhasson, hogy legyen esélye bekerülni a magyar labdarúgó-válogatott keretébe. Mint ismert a magyar csapat ott lesz a nyári Európa-bajnokságon, ahol az F-csoportban Portugália, Ausztria és Izland lesz az ellenfele.

Top 0