• Sport
Faktor

Szalai: "A gólom után teljes volt a sötétség, nem sokra emlékszem"

Szalai Ádám főszerepet játszott a magyar labdarúgó-válogatott tegnapi sikerében, csapatunk 2-0-ra nyert Ausztria ellen az Európa-bajnokság első fordulójában. A futballista 2014 decemberében lőtt utoljára gólt, emiatt rengeteg támadás érte, sokan megkérdőjelezték, hogy van-e helye egyáltalán a csapatban. Most megtört a jég, Szalai viszont nem emlékszik arra, mi történt a gólját követő pillanatokban.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bernd Storck szövetségi kapitány hitt a csatárban, aki kezdőként kapott lehetőséget az osztrákok elleni Eb-meccsen. Szalai meghálálta a bizalmat, gólt szerzett, és a Ripostnak elmondta, végig hitt magában.

Sikerült bizonyítanom magamnak. Megkaptam a kritikákat, de ez együtt jár a sporttal. Nem volt könnyű, viszont a hitem és a munka most tényleg fizetődött. Ezt most kiélvezem, mert sok idő telt el azóta, hogy élvezni tudtam volna egy mérkőzést.

Szalai bevallotta, a gólja után elsötétült a világ.

A gólt követően pár percig teljes volt a sötétség, nem sokra emlékszem, talán csak arra, hogy alig tudtam elszakadni a nézőktől. Vissza kell néznem a felvételt, mert jó néhány pillanat tényleg kiesett az életemből."

Mielőtt Szalai megszerezte volna a vezetést, a magyar közönség Böde Dániel nevét skandálta, vagyis lecserélték volna Ádámot.

"Mindig szeretik az embert, ha gólt rúg, ez a jó a fociban. De előtte öt perccel még nem annyira szerettek. Hosszú úton értem el idáig, boldog vagyok."

 

Kommentek:

Top 0