• Politika
Faktor

Szakszervezeti elnök: mindenképpen sztrájkolnak a tanárok szerdán

A Pedagógusok Szakszervezete szerint elfogadhatatlanok a kormány javaslatai, ezért mindenképpen megtartják a szerdára tervezett sztrájkot. Ezt mondta Galló Istvánné elnök az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

Szerinte a sztrájkbizottság négypontos követelései közül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átalakításával kapcsolatban történt előrelépés, de egyelőre a kötelező óraszámok rögzítéséről és a bérpótlékokról nem sikerült megegyezni.

Galló Istvánné

Galló Istvánné

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az M1-nek úgy nyilatkozott, hogy az egyezetések a szerdai sztrájk után folytatódnak. Arról beszélt, hogy a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy stabil háttere legyen az oktatás működésének és finanszírozásának. Ennek érdekében 2017-ben 100 milliárd növelik az állami fenntartó költségvetését, de más ágazatoknál, például az egészségügyi dolgozóknak is biztosítani szeretnék a béremelést.

Az április 20-ai egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A kezdeményezéshez azóta több más szervezet is csatlakozott., írja az MTI.

A PSZ azt szeretné elérni, hogy mások is csatlakozzanak hozzájuk, és a sztrájk napján öt percre álljon le az élet az országban, például ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés.

Top 0